locatie facebookStuur ons een e-mail

Beste sporters,

Nu we groen licht hebben gekregen van de regering om onze deuren te openen vanaf woensdag 1 juli hebben wij een speciaal reglement opgesteld om verantwoord te kunnen sporten. Dit reglement is voortgekomen uit het protocol van NL Actief (voorheen Fitvak) en voldoet aan de wettelijke eisen die gesteld worden om onze deuren te kunnen openen.

Reglement voor Fase 1

-Er kan alleen op afspraak gesport worden om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk komen sporten. Hier hebben wij een digitale agenda voor aangemaakt via https://www.supersaas.nl/schedule/Elbe_Sport/Elbe_Sport_training_reserveren

Als nieuwe gebruiker kun je inloggen met het wachtwoord ElbeSport2020. Met je eigen naam kun je vervolgens trainingen reserveren. Verdere gegevens hoeven niet ingevuld te worden.

Ben je verhindert op de tijd dat je zou komen trainen, vragen wij de training te annuleren. Dit omdat wij wettelijk gezien verplicht zijn te weten wie er aanwezig zijn en om het plekje vrij te maken voor iemand anders.

Heb je er moeite mee om dit zelf digitaal te regelen dan plannen wij voor jou de tijden in waarop je wil trainen. Vanaf 1 juli kun je ons hiervoor bellen op het vertrouwde nummer 0528-221905. Mailen mag ook naar paula@elbe-hoogeveen.nl.

- Kom niet vroeger dan de afgesproken tijd. Later komen mag wel. Wil je langer trainen dan de tijd die het tijdslot bied, maak dan, indien mogelijk, een dubbele afspraak in de agenda.

-De kleedkamers zijn, volgens protocol, open voor gebruik. Wel willen wij erop wijzen dat er slechts 5 mensen tegelijk van een kleedkamer gebruik kunnen maken. Er is één douche beschikbaar voor gebruik. Kom daarom het liefst in sportkleding naar de sportschool, zeker op drukkere tijden en rond de groepslessen. Voor sporters met een verhoogd risico raden we af de kleedkamers te gebruiken.

-De hal voor de kleedkamers langs is bestemd voor 2 richtingsverkeer. Met verkeersborden geven we aan welke richting voorrang heeft      (zoals bij wegversmallingen). Loopt er al iemand in de gang, geef die persoon dan de ruimte door even te wachten. De uitgang is bij voorkeur via de balie of door de buitendeur van de fitnesszaal.

-Gebruik de daarvoor bestemde desinfect op de balie voor je handen bij binnenkomst en voor vertrek.

-Mocht je koffie of thee willen drinken na de training, dan kan dat in de tent. Ook hier houden wij ons strikt aan de 1.5 meter afstand. De koffie wordt tijdelijk in kartonnen bekertjes geschonken. Na de koffie kun je via het hek naar huis, om heen en weer lopen te voorkomen. Gelieve geen koffie mee te nemen voor onderweg.

-Neem een (grote) handdoek van huis mee en vergeet je eigen bidon niet mee te nemen.

-Maak voor en na gebruik je toestel of ander gebruikt materiaal schoon met de daarvoor beschikbare middelen die wij aanbieden.

-Toiletbezoek is mogelijk. Er mag slechts 1 persoon gebruik maken van het toilet, per toiletblok. Maak voor- en na gebruik het toilet schoon met de daarvoor beschikbaar gestelde middelen. Is er een toilet bezet, wacht dan even in het bredere deel van de hal.

-Houdt 1.5 meter afstand van elkaar. Ook de medewerkers dienen zich hier aan te houden. Begeleiden doen wij op afstand.

-De bak met trainingsschema's staat in de hal. Pak je eigen schema hieruit en neem deze na de training mee naar huis. Deze maatregel is niet alleen vanwege corona maar ook vanwege de privacy wetgeving. De bak met trainingsschema's zal na de zomer helemaal weggehaald worden.

-Voel je je niet fit, heb je koorts of ben je verkouden of is er iemand anders uit het gezin ziek, blijf dan thuis.(Tenzij je de klachten duidelijk herkent als hooikoorts). Ditzelfde geldt als je korter dan 72 uur geleden ziek bent geweest.

 

Regels voor de groepslessen

-Houd tijdens het wachten tot je naar binnen kunt voldoende afstand van elkaar ( 1.5m)

-Geef de groep die uit de zaal komt de ruimte.

-Wacht op het seintje van de instructeur voor het betreden van de zaal.

-Was je handen voor- en na de les.

-Houd afstand bij het opruimen of laat het opruimen over aan de instructeur.

-Op de vloer zijn vakken gemaakt met tape om de 1.5 meter afstand te kunnen waarborgen. Elke sporter heeft zijn of haar eigen vak.

- Indoor Cycling, Jump&Pump, Senioren Fit en de Pilateslessen op maandag en vrijdagochtend worden voorlopig buiten gegeven.Voor de buitenlessen vragen wij ,indien nodig, zelf een matje mee te nemen. De ingang voor deze lessen is zowel door de voordeur als door het hek mogelijk. Bij slecht weer worden deze lessen binnen gegeven of in de tent, afhankelijk van de grootte van de groep.

 

 

 

Nieuws

Elbe Sport, wat kunnen wij voor u doen?

Ga naar Elbe Sport

Ga naar Mondhygiëne

Ga naar Diëtetiek